kds

Mijn verlies

Mijn verlies

Het verlies van een dierbare brengt grote veranderingen met zich mee. Je wordt geconfronteerd met het feit dat iemand er niet meer is en tegelijkertijd gaat het leven zonder de ander verder. Hoe ga je daarmee om?

Omgaan met gevoelens

Gevoelens spelen een belangrijke rol in het omgaan met het verlies. Gevoelens, positief of negatief, hebben een functie en helpen je bij het leven zonder je dierbare. Je kunt ze toelaten of onder controle houden. Beide manieren zijn zinvol. Na een verlies gaan er veel gedachten door je heen. Deze gedachten bepalen hoe je het verlies beleeft en hoe je ermee omgaat, maar helpen je niet altijd. Door het bewerken van de gedachten die je belemmeren in je rouwproces, kun je je beter gaan voelen.

Aan de slag met Omgaan met gevoelens >>

Omgaan met gedachten

Rouwen is gevoelens verwerken en gedachten bewerken. Je gedachten spelen een belangrijke rol bij hoe je je verlies beleeft
en hoe je er mee omgaat. Je kunt je lastige gedachten aanpakken, waardoor je je beter kunt voelen.

Aan de slag met Omgaan met gedachten >>


Wil je de hele zelfhulpmodule vanaf het startpunt volgen omdat je graag op verschillende onderdelen wil werken aan je rouwproces? Dat kan natuurlijk ook: ga naar deĀ zelfhulpmodule.
Of lees eerst meer informatie over de zelfhulpmodule.